De oplossing voor de financiering van schoolfruit

De schijf van 5 is de oplossing voor de financiering van schoolfruit. In de schijf van 5 staan de belangrijkste partijen die bij de school betrokken zijn. De 5 zullen 20% van de kosten van het schoolfruit gaan financieren. Schoolfruit.nl heeft een landelijke sponsor die 20% zal sponsoren. Als elk persoon in de onderstaande afbeelding zorgt voor de financiering van 20% zijn de kosten per partij te overzien. Via Schoolfruit.nl kost één stuk fruit € 0,25.

1

Sponsor

2

School

3

Bestuur

4

Ouders

5

Leerling

 • Sponsor

  Sponsor: De sponsor die vanuit ons meekomt is Freshweb.nl. Dit bedrijf zal zorgen voor 20% van de betaling. In de toekomst zullen er ook andere sponsoren bijkomen.

 • School

  School: De school is in deze oplossing ook verantwoordelijk voor de financiering. De school zal zelf een budget vrij moeten maken om 20% van de kosten te kunnen financieren. Voor de school zal het schoolfruit ook vele voordelen op leveren. Ook deze zijn te vinden op de voordelen pagina.

 • Bestuur

  Bestuur: Door een goed overleg te voeren met het bestuur zal er een mogelijkheid kunnen ontstaan dat zij ook van hun budget een deel apart kunnen zetten.

 • Ouders

  Ouders: Voor de ouders is het leveranciersmodel een goede keus. Schoolfruit.nl levert voor 50% van de supermarkt prijzen. Dit is voor de ouders een stuk voordeliger dan wanneer ze zelf het fruit voor hun kinderen moeten halen. Nog meer voordelen staan op de pagina voordelen. Ouders krijgen het door het leveranciersmodel makkelijker, omdat ze er niet meer voor hoeven te zorgen dat hun kinderen stukken fruit binnen krijgen.

 • Leerling

  Leerling: Voor de leerlingen is het belangrijk om actief bezig te zijn. Het is ook leuk voor de leerlingen dat ze zelf mee kunnen helpen aan hun eigen stukje fruit. Naast dat het leuk is, is het ook erg leerzaam. Acties waar de kinderen geld mee kunnen binnen halen zijn bijvoorbeeld de sponsorloop en het organiseren van verkoopacties.