Alle kinderen dagelijks aan vers fruit

Schoolfruit.nl is een landelijke franchiseformule die zich inzet voor gezonde en energieke kinderen. Met ruim 15 jaar ervaring in het onderwijs en sinds actief 2 jaar als franchiseformule. Inmiddels zijn er negen franchisenemers die zich regionaal inzetten voor de ‘formule die er toe doet’.

Schoolfruit.nl regelt voor franchisenemers de centrale inkoop van fruit, de distributie naar scholen, een landelijk call center en administratieve handelingen. Franchisenemers kunnen zich zodoende focussen op klanten en het uitbouwen van relaties, van contact tot contract. Startende franchisenemers worden begeleid in het opstellen van een regionaal businessplan en financiële prognoses.

Peter de Boer, mede-eigenaar: “Ongeveer 5% van alle scholen eet gezamenlijk groente en fruit. Dat is veel te weinig in onze beleving. Om alle kinderen in Nederland dagelijks te voorzien van vers fruit hebben wij strategisch gekozen voor een franchiseformule met lokale experts. Die hebben de kennis van het gebied, een bestaand netwerk, spreken dezelfde taal en daardoor is de binding groter.

Franchisenemer Els Stokman: “Sinds begin dit jaar ben ik actief als franchisenemer. Het concept spreekt natuurlijk voor zich want bij een gezondere, nieuwe generatie heeft iedereen baat. Naast de keuze voor dit sympathieke concept werk ik graag zelfstandig maar niet alleen en dan kan bij Schoolfruit.nl. Ik kan terugvallen op een sterke centrale organisatie en mijn mede-franchisenemers. Vooral het uitwisselen van ervaringen met mede-franchisenemers uit de andere regio’s vind ik erg fijn. Dit doen wij wekelijks door middel van een conference call en maandelijks met een persoonlijke bijeenkomst, begeleid en gefaciliteerd door Schoolfruit.nl”

Sinds medio 2018 heeft Schoolfruit.nl ook een ambassadeursprogramma waarbij ouders ook een bijdrage (in tijd) kunnen doen om schoolfruit bij de school van hun kinderen of in hun wijk te realiseren. Ambassadeur Chantal vertelt uit ervaring: “Het geeft mij veel voldoening dat ik de school van mijn kinderen, in samenwerking met Els, enthousiast heb kunnen maken voor structureel schoolfruit”

Bekijk hier de online uitgave:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *