GGD Amsterdam

“De levering van fruit aan achterstandsscholen had al jaren onze aandacht. We gingen hiervoor op zoek naar een leverancier die het hele proces uit handen kan en wil nemen. Een appel te weinig of een appel van mindere kwaliteit is een teleurstelling voor een leerling. Dat moet altijd voorkomen worden en Schoolfruit.nu zet zich daarvoor in. Een leverancier om op te bouwen.”

Schoolgruiten

“In april 2007 zijn de eerste 23 scholen met het SchoolGruiten gestart. Uit een korte evaluatie bij deze scholen bleek dat zij bijna allemaal tevreden waren over de bezorging, de kwaliteit en het assortiment van het fruit. De kinderen vonden het leuk en lekker om te Gruiten en bijna alle kinderen eten het fruit op. Zeer positieve ervaringen en redenen genoeg om ook te blijven Gruiten. Inmiddels doen er in Amsterdam al zo`n 80 scholen mee aan het project. Totaal zijn er al meer dan 250 scholen die SchoolGruiten.”

Martin Luther King School

“Schoolfruit.nu is een organisatie dat zich in zet voor kind en gezondheid. Dit maken zij waar door geweldig vers fruit te leveren. En nog snel ook! In tegenstelling tot de leveranciers die hun beloftes niet konden nakomen, zijn wij ontzettend tevreden over de service van Schoolfruit.nu. Dit tot grote vreugde van ons en de kinderen.”

K. Norelschool

De K. Norelschool is het helemaal eens met de visie van Schoolfruit.nu dat vers fruit eten belangrijk is. Na het gesubsidieerde EU-programma is dan ook in samenspraak met de ouderraad besloten om door te gaan met schoolfruit. Het is fantastisch dat kinderen kennis kunnen maken met verschillende soorten bekend en onbekend fruit. Waar de voorkeur ligt? Na een bezoek bij de leerlingen van groep 7 blijkt dat zij de bananen het lekkerst vinden.

Willem Teelinckschool

“Wat de leerlingen eten is de verantwoordelijkheid van de ouders/verzorgers, maar met het SchoolGruiten kan de school kinderen ondersteunen om gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezonder leven. SchoolGruiten is een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu en later als ze groot zijn. Voor de kinderen is het vooral een gezellige en leuke manier om gezonder te leren eten. De praktijk heeft uitgewezen dat dit werkt!”

Jenapleinschool

We werken inmiddels al weer negen jaar samen met Schoolfruit.nu. Ze informeren ons iedere week vooraf welk fruit geleverd gaat worden en wat de beste eetvolgorde is. Die nieuwsbrief hangen we op in de lerarenkamer zodat de hele school op de hoogte is. Mocht er iets misgaan bij de levering dan lossen ze dat meteen op. In het ergste geval halen we zelf een paar stuks ter vervanging en declareren de gemaakte kosten.

MegaHAPpening

Donderdag 27 september was de MegaHAP(pening) de feestelijke aftrap van EU-Schoolfruit 2012-2013. Alle 1.230 deelnemende scholen ontvingen in week 39 frisse nieuw geoogste appels voor alle leerlingen. Hiermee brachten we het belang van het eten van groenten en fruit onder de aandacht bij kinderen, scholen en ouders. Op de Goudenregenschool in Hilversum gaf voetbalvirtuoos Soufiane Touzani het startschot voor dit event.