Kinderen overhandigen verse augurken aan minister Schouten. Foto: Phil Nijhuis

DEN HAAG, 19 april – Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft vanmiddag na afloop van een Tweede Kamerdebat over voedsel een doosje verse augurken in ontvangst genomen. Ze kreeg dit aangeboden door leerlingen van de Prinses Irene School uit Den Haag die hiermee de bewindsvrouw willen bedanken.

Een gezonde toekomst
Op 1.800 basisscholen in Nederland wordt de distributie van het gratis groente en fruit uitgevoerd door de organisatie Schoolfruit.nl. Met de overhandiging van het doosje verse augurken wil de organisatie bij de minister aandacht vragen voor de noodzaak om nog meer kinderen te bereiken. Schoolfruit.nl hoopt dat de minister haar ambities ondersteunt en de randvoorwaarden om het programma voort te zetten wil waarborgen.

“Een regelmatige hoeveelheid groente en fruit vormt een essentiële basis voor een gezond eetpatroon, zeker voor kinderen. School is daarbij de ideale plek om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken, ook de kinderen die thuis misschien minder snel groente en fruit voorgeschoteld krijgen. Om al deze kinderen een gezonde toekomst te bieden, is het belangrijk dat projecten worden voortgezet en uitgebreid. Dit kunnen we niet alleen en daarom is steun vanuit het ministerie meer dan welkom”, zo zegt Peter de Boer, algemeen directeur van Schoolfruit.nl

Over Schoolfruit.nl
Wekelijks koopt de organisatie meer dan één miljoen stukken groente en fruit in, die vervolgens verspreiden onder 1.800 basisscholen door heel Nederland. Schoolfruit.nl heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan op het gebied van gezonde voeding en onderwijs. Die kennis wordt ingezet om gezonde voeding en informatie over een gezonde levensstijl voor alle basisscholen bereikbaar te maken.

Het verhaal achter de verse augurken
Verse augurken zijn een onbekende groente voor de meeste Nederlanders. Doordat de voedingsmiddelenindustrie ons alleen de augurken uit pot aanbied, kennen Nederlanders verse augurken niet; terwijl ze vers lekker, gezond en nagenoeg caloriearm zijn. Een bijzonder product van eigen bodem. Zo bijzonder dat we samen moeten werken met verschillende telers (Hay Roelofs V.O.F., Pekan B.V. en Tuinbouwbedrijf van den Beuken B.V), de veiling (Zon) en de groothandel ( Lukassen AGF). We moesten immers in één keer 330.000 augurken van dezelfde kwaliteit, klasse en gewicht hebben. Dat is ongeveer hetzelfde volume dat er in 2 dagen geveild wordt in Nederland. De rest van Nederland moet dus even wachten omdat alle kinderen van Schoolfruit.nl op dezelfde dag een verse augurk gaan proeven!