De Avond4daagse gaat gewoon door!

Schoolfruit.nl gaat voor meer gezonde kinderen! Naast gezonde voeding is bewegen hierbij essentieel. Daarom promoten wij ook graag de Avond4daagse. En dit keer is het wel een hele speciale editie, namelijk de “Home Edition”!

Loop je dan de Avond4daagse in huis?! Nee, joh (of je moet een héél groot huis hebben :)). Maar je vertrekt wel vanaf je eigen huis. En je maakt je eigen routes. Via de app van eRoutes.

Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus 2020 dus dan heb je geen excuus! Je kunt kiezen uit de afstanden Natuurlijk ontvang je na vier dagen lopen de enige echte Avond4daagse medaille.

Inschrijven kan nu. Let op! In verband met de betaling moet een ouder/verzorger dit doen.

Bekijk hier de spelregels of schrijf je direct in voor de Avond4daagse!

Schoolfruit realiseren door kleding een 2e leven te geven

Vanaf de (her)opening van de scholen, worden er dagelijks kledingbakken geplaatst bij scholen in heel Nederland. Het is een van de (laagdrempelige) acties van het schoolfruit programma van de Fruitvriendjes. Scholen hoeven ‘slechts’ de communicatie richting ouders te verzorgen, desgewenst zijn er voorbeeldbrieven en persberichten. Ouders, kinderen (en het liefst via hen ook anderen in de wijk) gaan op zoek naar kleding en textiel dat zij niet meer gebruiken maar dat prima nog een bruikbaar voor een 2e leven. Elke kilo levert een portie schoolfruit- of groente op.

Er wordt bewust gesproken van kledingbakken in plaats van kledingcontainers want de afmeting van de kledingbak is: 1,11 meter breed bij 1,11 diep meter en 2 meter hoog, ofwel slechts “3 stoeptegels bij 3 stoeptegels”.

Kleding voor schoolfruit

Kleding voor schoolfruit is een de mogelijkheden die het schoolfruitprogramma van de Fruitvriendjes biedt om scholen te helpen hun eigen schoolfruit, voor alle leerlingen van de school, te realiseren. Fruitvriendjes is het concept dat ‘schoolfruit zonder factuur’ regelt. Scholen ondernemen activiteiten die geldstromen op gang brengen waardoor scholen ok zonder vooraf vastgestelde budgetten het hele jaar door schoolfruit kunnen ontvangen.

Klik hier voor meer informatie over de Fruitvriendjes

Klik hier voor direct contact met een schoolfruitadviseur

Fruit voor schoolschaatsers op overdekte ijsbaan in Emmen

Emmen on Ice, de overdekte ijsbaan op het Raadhuisplein in Emmen, is tot de kerstvakantie overdag toneel van schoolschaatsen. De verwachte 2000 leerlingen worden hierbij op gratis fruit getrakteerd.

Dit gebeurt op initiatief van Arjan Bouwhuis van Schoolfruit.nl. ,,Het is bewezen dat gezond eten en drinken, zeker in combinatie met bewegen, bijdraagt aan fittere en gezondere kinderen. Daarom help ik basisscholen met het maken, toepassen en financieren van een gezond beleid”, zegt hij.

,,De gemeente Emmen steunt dit initiatief van harte en met medewerking van M&gezond wordt tijdens het schoolschaatsen aan alle leerlingen fruit aangeboden.”

Bron: Dagblad van het Noorden

OBS Fontein ontvangt cheque voor schoolfruit

De leerlingen van groep 8 en de directeur, de heer Rob Starreveld, van OBS Fontein hebben afgelopen donderdag een cheque in ontvangst genomen van Els Stokman van Schoolfruit.nl. Op 17 oktober jongsteleden heeft bij de Meent in Alkmaar een mobiele SapPers 4.500 kilo appels verwerkt tot heerlijke, pure appelsap, zonder toevoegingen.

Een aantal leerlingen van groep 8 en de heer Rob Starreveld kwamen die dag kijken en namen zelf ook een aantal kisten appels mee om te verwerken. Appels, die anders weggegooid zouden worden, de zogenaamde. buitenbeentjes.

Een deel van de (verwachte) opbrengst van de verkoop van het appelsap is voor OBS de Fontein. Het bedrag wordt besteed aan heerlijk vers fruit en groente voor alle leerlingen van deze school.

Duurzame samenwerking tussen Schoolfruit.nl en de Achterhoekse SapPers

Op 17 oktober aanstaande vindt in Alkmaar de Inspiratiedag Energie & Duurzaamheid plaats. Deze dag, waarbij ondernemers en belangstellenden geprikkeld worden over de mogelijkheden die er zijn en komen op heb gebied van verduurzaming, energie en circulariteit. Het event wordt gehouden in multifunctioneel sportcomplex De Meent.

Schoolfruit.nl is ook aanwezig op deze beurs. Doel is om ondernemers te enthousiasmeren om hun medewerkers wekelijks fruit aan te bieden en tegelijkertijd basisscholen te sponsoren om fruit aan te kunnen schaffen voor hun leerlingen. Met het faciliteren van gezonde voeding dragen wij bij aan onze missie om gezonde voeding op scholen voor iedereen bereikbaar te maken. Het belang van gezonde voeding is de drijfveer van onze werkzaamheden. Gezond, maar vooral ook lekker.

Die dag komt ook een mobiele SapPers uit de Achterhoek mee. Deze SapPers kan appels/peren, kleinfruit persen. Zodanig geperst dat de vitamines en natuurlijke antioxidanten maximaal behouden blijven zonder toevoegingen. Een jaar houdbaar. We werken samen met een fantastische, enthousiaste groep mensen die op dit moment in september/oktober voornamelijk in het oosten van het land de SapPers gebruiken. Het idee is ontstaan door veel fruit daar wat overbleef en anders weggegooid dreigde te worden. Duurzaam, tegen voedselverspilling. Vanuit maatschappelijk oogpunt zijn ze hiermee begonnen een aantal jaar terug. Mogelijk ook voor andere groente-en fruitsoorten is de SapPers inzetbaar. Dat willen ze graag beproeven en verder ontwikkelen.

De SapPers staat voor de ingang van de ijsbaan op 17 oktober. Op deze dag persen ze appels/peren uit Noord-Holland, uit de Beemster en West-Friesland. Appels en peren, de zgn ‘buitenbeentjes’, die door kleine beschadigingen, vorm of kleur niet rechtstreeks verkocht worden aan consumenten, maar juist heel geschikt en lekker zijn om te persen.

 Een deel van de opbrengst van de verkoop van het sap van die dag doneren we aan een school in Alkmaar, in de wijk Overdie, waar het voor leerlingen niet vanzelfsprekend is om elke dag fruit te eten. Van de opbrengst kan de school fruit aanschaffen voor de leerlingen. Het gezonde tien uurtje op school.

Ook de leerlingen van deze school verzamelen appels/peren en laten deze ook persen op deze dag. Zij kunnen zelf meehelpen bij het persen en ook zien hoe het in z’n werk gaat.

Meer weten over schoolfruit of over de Achterhoekse SapPers? Stuur een e-mail naar Els Stokman, franchisenemer en schoolfruitadviseur in Noord-Holland Noord, [email protected].

Inschrijving EU-Schoolfruitprogramma geopend!

De inschrijving van het EU-Schoolfruitprogramma is vandaag geopend. Vanaf vandaag kunnen basisscholen zich inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma. Dit programma stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie.
Direct inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma kan door op deze link te klikken

Voor het huidige schooljaar heeft Schoolfruit.nl een nieuw schoolfruitprogramma gelanceerd, het schoolfruitprogramma van de Fruitvriendjes. Hierbij kan een school 15 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit ontvangen voor alle leerlingen. De programma’s gezamenlijk zorgen dit schooljaar voor 35 weken schoolfruit! Een mooie stap naar een volledig schooljaar schoolfruit.

Praktisch betekent dit dat er vanaf 30 september wordt gestart met de leveringen van het Fruitvriendjes-programma en dat deze bij de start van het EU-Schoolfruitprogramma (week van 11 november) worden stopgezet. Wanneer het programma eindigt (in de week van 13 april), worden de leveringen tot aan de zomervakantie hervat.
Direct inschrijven voor het Fruitvriendjes-programma kan door op deze link te klikken