Schoolfruit

Onze ondersteuning

Schoolfruit.nl helpt op de weg naar gezonde kinderen

Wij leveren communicatie- en educatiemateriaal die gezonde gewoonten ontwikkelen bij het schoolteam en de ouders. De betrokkenheid van hen is bepalend voor het borgen van een goede gezondheid van de kinderen. Onze kennis op het gebied van gezonde voeding en het onderwijs resulteert in praktische handvatten, templates en tools die eenvoudig inzetbaar zijn.

Oudercommunicatie

Informeer de ouders via een ouderbrief over de hoe, wat, wanneer en waarom van fruit op school en ondervang op tijd eventuele vragen of opmerkingen over bijv. allergieën. De ouderbrief creëert onder meer bewustzijn bij de ouders over het feit dat smaak iets is dat zich moet ontwikkelen, omdat kinderen pas een nieuwe smaak gewend zijn na 10 tot 15 keer proeven.

Ouderpeiling

Zet een online enquête uit bij de ouders van jouw school waarmee je draagvlak kunt creëren voor gezonde voeding. De uitkomsten vormen tevens mooie input voor een gezond voedingsbeleid. Wil jouw school zicht krijgen op vrijwillige hulpouders? Met een enquête op maat helpen we jouw school om zich te organiseren. Praktisch en efficiënt.

Schoolfruit-app

Zowel het schoolteam als de ouders zullen je dankbaar zijn als jouw school de Schoolfruit-app inzet voor de communicatie over de wekelijkse leveringen, erg leuke weetjes, bewaartips over het fruit en inspiratie voor gezonde traktaties.

Tekeningen en kruiswoordpuzzels​

Leuke tekeningen en kruiswoordpuzzels voor in de klas en thuis. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht. De nieuwsgierigheid wordt gewekt door uitdagende puzzels en kleurplaten voor jong en oud.

Inzamelacties

Organiseer een sponsoractie (mede) ten behoeve van het schoolfruit. Je ontvangt een compleet communicatiepakket om jouw actie uit te rollen. Kies voor het thema duurzaamheid, bewegen, gezonde voeding of ondernemen (voor groep 7 en 8)

Sportief educatiespel

Tijdens een uitdagend “van-kas-tot-klas parcours” ontdekken de kinderen spelenderwijs waar het fruit vandaan komt. Dit parcours is aangepast voor binnen in de gymzaal, maar kan ook buiten uitgevoerd worden. Tijdens dit parcours leren de kinderen samenwerken, een quiz oplossen over voeding en fysieke opdrachten tot een goed einde brengen. Er zijn 2 varianten beschikbaar waarvan de moeilijkheidsgraad is aangepast aan de leeftijd: groep 1 t/m 3 en groep 4 t/m 8.

Gastlessen

Bij Schoolfruit.nl geloven we dat je pas echt iets leert wanneer je het voelt, ziet, proeft. Organiseer op jouw school met onze gastdocent een interactieve gastles over de herkomst van fruit en groente. Het draait om de beleving waarbij de kinderen zich bewuster worden van smaken, geuren, kleuren en vormen. De kinderen ontdekken samen de vele voordelen van gezonde voeding.

Onze ondersteuning

Maak gebruik van onze jarenlange ervaring

Wil je hulp op weg naar gezonde kinderen?