Geschiedenis
De platte perzik komt net als de normale perzik oorspronkelijk uit China. De platte perzik is een vrucht die aan de boom groeit. De platte perzik wordt tegenwoordig veel in Zuid-Europa verbouwd. Door de platte voor ligt de vrucht ook goed in de hand en is deze makkelijk te eten.

  • De platte perzik wordt tegenwoordig alleen nog veel in Zuid-Europa verbouwd.
  • De platte perzik wordt ook wel de wilde perzik genoemd terwijl deze niet in het wild voorkomt.

Wat is het?
De platte perzik is eigenlijk de verbeterde versie van de verwilderde perzik uit Spanje. De vrucht is over het algemeen wat zoeter en de schil van de vrucht laat iets makkelijker los. De vrucht is wel iets minder lang houdbaar. Omdat de bomen waaraan de platte perzik groeit van ver moeten worden geïmporteerd is het bij de platte perzik wel dat er maar weinig van zijn.

Weetjes

De platte perzik en lijkt meer op de oerperzik of de nectarine dan op de perzik die wij kennen.

Hoe te bewaren?
De platte perzik kan je het best bewaren zoals een normale perzik. Het beste is om het te bewaren in een donkere la of kelder maar ook in de koelkast in de groeten en fruit la. Platte perziken moet je niet wassen voordat je ze opbergt in de koelkast omdat het anders gaat schimmelen.

Voor de gezondheid

De vrucht bevat veel vezels.

Voedingswaarden

  • Hoeveelheid per
  • Energie (kcal)
  • Vet
  • Waarvan verzadigd
  • Waarvan meervoudig onverzadigd
  • Waarvan enkelvoudig onverzadigd
  • Cholesterol
  • Natrium
  • Kalium
  • Koolhydraten
  • Waarvan voedingsvezels
  • Waarvan suikers
  • Eiwitten
  • Vitamine A
  • Calcium
  • Vitamine D
  • Vitamine B12
  • IJzer
  • Vitamine B6
  • 100g
  • 39
  • 0g
  • 0g
  • 0g
  • 0g
  • 0g
  • 0mg
  • 0mg
  • 8,7g
  • 0,5g
  • 8,2g
  • 0,8g
  • 0g
  • 326mg
  • 6mg
  • 0,0mg
  • 0,0mg
  • 0,3mg