Schoolfruit.nl aanwezig op inspiratiedag

Op 17 oktober aanstaande vindt in Alkmaar de inspiratiedag Energie & Duurzaamheid plaats. Deze dag, waarbij ondernemers en belangstellenden geprikkeld worden over de mogelijkheden die er zijn en komen op heb gebied van verduurzaming, energie en cirulariteit. Het event wordt gehouden in multifunctioneel sportcomplex De Meent.

Schoolfruit.nl is ook aanwezig op deze beurs. Doel is om ondernemers te enthousiasmeren om hun medewerkers wekelijks fruit aan te bieden en tegelijkertijd basisscholen te sponsoren om fruit aan te kunnen schaffen voor hun leerlingen. Gezonde voeding dagelijks bereikbaar maken voor kinderen en zo meer gezonde kinderen realiseren. Dat is de ambitie van Schoolfruit.nl. Gezond, maar vooral ook lekker.

Die dag komt ook een mobiele SapPers uit de Achterhoek mee. Deze SapPers kan appels/peren, kleinfruit persen. Zodanig geperst dat de vitamines en natuurlijke antioxidanten maximaal behouden blijven zonder toevoegingen. Een jaar houdbaar. We werken samen met een fantastische, enthousiaste groep mensen die dit op dit moment in september/oktober voornamelijk in het oosten van het land de sappers gebruiken. Het idee is ontstaan door veel fruit daar wat overbleef en anders weggegooid dreigde te worden. Duurzaam, tegen voedselverspilling. Vanuit maatschappelijk oogpunt zijn ze hiermee begonnen een aantal jaar terug.

De SapPers staat voor de ingang van de ijsbaan. Hiervoor zijn ook nog op zoek naar fruittelers uit de regio die appels/peren tegen over hebben die niet verkocht kunnen worden (door of de vorm of formaat ed en dreigen weggegooid te worden).  Ook particulieren zijn welkom hiervoor. Bijvoorbeeld die een grote boomgaard hebben en teveel appels/peren hebben om zelf te kunnen verwerken. Het zou mooi zijn als op de 17e oktober de hele dag kan draaien. Dat gaat in totaal om zo’n 4.300 kg fruit.

Leerlingen van basisscholen uit Alkmaar en de regio zijn welkom op deze dag. Wat kunnen leerlingen zoal doen?

  • Leerlingen verzamelen appels/peren en laten deze persen op deze dag. Zij kunnen zelf meehelpen bij het persen en ook zien hoe het in z’n werk gaat.
  • Volgen van een of meerdere onderdelen van het educatief programma.

Interesse? Stuur een e-mail naar Els Stokman, franchisenemer en schoolfruitadviseur in Noord-Holland Noord.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *