Schoolfruit op school

Schoolfruit van Schoolfruit.nu
Het is een feit! Kinderen hebben groente en fruit nodig om een genoeg vitamines binnen te krijgen. Het doel van Schoolfruit.nu is daarom om ouders en scholen te ondersteunen in de zorg voor een gezond voedingspatroon. Wij stimuleren kinderen daarom om 2 of 4 keer per week op school groente en fruit te eten. Hoe wij dit doen? Door het groente en fruit wekelijks op school te komen leveren. De leraren en de kinderen eten het fruit klassikaal, waardoor er zo nu en dan ook op interactieve wijze kan worden gepraat over wat voor fruit het is, hoe het groeit, enzovoorts. Eten en educatie tegelijk.

Klassikaal groente en fruit eten zorgt ervoor dat bijna alle kinderen mee willen eten, ook de kinderen die thuis geen hap groente of fruit willen nemen. Bovendien blijft het fruit veel mooier wanneer het niet eerst een hele fiets rit in een schooltas hoeft te zitten, vervolgens in een hoek gesmeten wordt en ook nog eens in gevecht moet met een broodtrommel en een lekkende drinkbeker.

Wat kan ik als ouder doen?

We merken dat de mening van ouders erg belangrijk is binnen de scholen. Het is daarom belangrijk om uw mening als ouder te laten gelden. Ook hebben de meeste scholen wel een ouderraad waarin zaken zoals schoolfruit goed besproken kunnen worden.

Om het schoolfruit te financieren hebben wij een aantal leuke acties bedacht, zoals het organiseren van een sponsorloop.

Wanneer u als ouder vragen of opmerkingen heeft ontvangen wij deze graag op [email protected]

Wat kost het?

Het ontvangen van schoolfruit is helemaal niet duur en zelfs goedkoper dan in de supermarkt. We hebben een paar leuke pakketten voor u samengesteld.