Schoolfruit realiseren door kleding een 2e leven te geven

Vanaf de (her)opening van de scholen, worden er dagelijks kledingbakken geplaatst bij scholen in heel Nederland. Het is een van de (laagdrempelige) acties van het schoolfruit programma van de Fruitvriendjes. Scholen hoeven ‘slechts’ de communicatie richting ouders te verzorgen, desgewenst zijn er voorbeeldbrieven en persberichten. Ouders, kinderen (en het liefst via hen ook anderen in de wijk) gaan op zoek naar kleding en textiel dat zij niet meer gebruiken maar dat prima nog een bruikbaar voor een 2e leven. Elke kilo levert een portie schoolfruit- of groente op.

Er wordt bewust gesproken van kledingbakken in plaats van kledingcontainers want de afmeting van de kledingbak is: 1,11 meter breed bij 1,11 diep meter en 2 meter hoog, ofwel slechts “3 stoeptegels bij 3 stoeptegels”.

Kleding voor schoolfruit

Kleding voor schoolfruit is een de mogelijkheden die het schoolfruitprogramma van de Fruitvriendjes biedt om scholen te helpen hun eigen schoolfruit, voor alle leerlingen van de school, te realiseren. Fruitvriendjes is het concept dat ‘schoolfruit zonder factuur’ regelt. Scholen ondernemen activiteiten die geldstromen op gang brengen waardoor scholen ok zonder vooraf vastgestelde budgetten het hele jaar door schoolfruit kunnen ontvangen.

Klik hier voor meer informatie over de Fruitvriendjes

Klik hier voor direct contact met een schoolfruitadviseur

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *