Wie gaat het schoolfruit betalen voor de kinderen?

Uit ervaring bij andere gezonde scholen is gebleken dat wanneer verschillende partners een bijdrage leveren, een duurzame en structurele oplossing binnen handbereik is. Door de Schijf van Vijf in te vullen, krijgt u direct inzicht of dit model ook voor uw school zou kunnen werken.

Welke mogelijke partners kunnen een bijdrage leveren binnen de Schijf van Vijf?

De ouders

Uit ons eigen landelijk onderzoek onder meer dan 100 scholen gaf ruim 80% van de ouders €0,50 tot
€1,00 per week te willen bijdragen. Dit gaat om een bedrag van €20,- tot €40,- per jaar. Hoe kijken ouders op uw school aan tegen een eigen bijdrage?

De school

Iedere school maakt zijn jaarlijkse budget. Veel scholen die schoolfruit klassikaal uitdelen, vinden dat een belangrijk onderdeel van hun beleid en nemen gemiddeld €5,- tot €10,- per leerling op in de jaarlijkse begroting.

Sponsoring

Er zijn veel verschillende organisaties binnen een gemeente welke schoolfruit een warm hart toedragen. Iedere gemeente geeft ondersteuning aan gezinnen welke eigen bijdragen bijvoorbeeld niet kunnen betalen. Maar ook zijn er private organisaties welke een bijdrage willen doen.

EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

Deelname EU schoolfruitprogramma kan zorgen voor een bijdrage van 15 euro per leerling. Inschrijving voor dit programma zorgt voor een goede bijdrage aan een volledig jaar ‘gezonde tien uurtjes’.

De kinderen

Een vaste jaarlijkse activiteit tijdens Koningsdag of een sportdag, blijkt uit ervaring voor een bijdrage van gemiddeld €10,- tot €25,- per leerling te zorgen. Schoolfruit.nl beschikt over veel ervaringen van andere scholen bij het succesvol inzamelen van gelden.

Waarom schoolfruit?

Het belang van gezonde voeding is de drijfveer van onze werkzaamheden. Kinderen die gezond eten: kunnen zich beter concentreren, zijn minder ziek en zitten lekkerder in hun vel.

De voordelen

Voor de kinderen is het belangrijk om genoeg fruit te eten. Kinderen leren verschillende soorten fruit te proeven en te eten door deze elke week gezamelijk op school te eten.

Onze producten

Onze missie is “Gezonde Kinderen” en om dat waar te maken is er niet één oplossing. Samen met u zoeken wij graag naar het beste product en de bijbehorende financiering.